Introductie Home Assistant

Door holygame op vrijdag 11 augustus 2017 14:12 - Reacties (0)
Categorie: Home automation, Views: 1.803

Al geruime tijd maak ik gebruik van pilight voor het schakelen van mijn KlikAanKlikUit. Maar omdat dit systeem niet meer actief geupdate word ben ik naar alternatieve gaan kijken en kwam ik uit op Home Assistant voor het schakelen van mijn lampen in huis. Er is erg veel informatie te vinden over Home Assistant en de laatste update van het systeem is van 31 juli. Ook biedt dit systeem meer mogelijkheden door middel van "components" maar liefst 763 stuks.

Omdat KlikAanKlikUit via 433mhz technologie werkt kan je geen feedback krijgen over de status van dit apparaat. De status van een apparaat is noodzakelijk voor het automatiseren van je huis. Nog een reden voor een overstap.

Op dit moment heb ik 3 Raspberry Pi's draaien. (Ja het is mogelijk om alles op 1 Rpi te draaien).

1 voor Home Assistant
1 voor het MQTT verkeer
1 voor pilight (schakelen van KlikAanKlikUit, ben ik aan het uitfaseren)

HA

Deze blog reeks ga ik schrijven als eigen documentatie zodat ik in de toekomst dit als naslag werk kan gebruiken, en tevens natuurlijk om jullie wellicht te helpen met het opzetten van dit systeem en/of op ideeŽn te brengen.

PS. Wellicht zal niet alles in chronologische volgorde geschreven worden.

Bronnen:
https://www.youtube.com/c/bruhautomation1
https://home-assistant.io/

Volgende: KaKu vervangen met Sonoff 08-'17 KaKu vervangen met Sonoff

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)